Lees alles over tuinen

De voor- en nadelen van buitenlampen met bewegingssensor

×
Ga terug naar het overzicht

Vandaag de dag is op het gebied van buitenlampen steeds meer mogelijk. Van diverse designs en formaten tot nieuwe technische opties. Zo zijn er ook lampen die werken met een bewegingssensor. Deze lampen worden buitenshuis geregeld gebruikt. En het wordt steeds populairder. Wij gaan u daarom wat meer vertellen over deze buitenlampen. 

Overweegt u om buitenlampen met bewegingssensor aan te schaffen? In deze blog worden de voor- en nadelen van buitenlampen met bewegingssensor voor u op een rijtje gezet.

buitenlampen met bewegingssensor

Hoe werkt een buitenlamp met bewegingssensor? 

Een buitenlamp met bewegingssensor spreekt eigenlijk voor zich. In de lamp zitten kleine bewegingsmelders verwerkt waardoor de lamp aan kan gaan als er beweging plaats vindt binnen een bepaalde afstand. Als een infraroodstraal een warm object detecteert geeft deze een seintje aan de lamp. Vervolgens gaat de lamp branden. Veel mensen denken dat de lamp reageert op beweging, maar de lamp reageert dus op warmte. Het is van belang dat u weet wat de voor- en nadelen zijn van buitenlampen met bewegingssensor voor u deze aanschaft.  

De voordelen van buitenverlichting met sensoren 

Het grootste voordeel van een buitenlamp met bewegingssensor is dat deze gaat branden zodra er beweging wordt gedetecteerd. U hoeft dus niet te schakelen met een schakelaar. De lamp brandt nooit onnodig. Vindt er geen beweging plaats in de ruimte of omgeving dan schakelt de lamp automatisch uit. Met zo’n lamp kunt u dus behoorlijk wat energie besparen. De lampen branden immers niet langer onnodig.  
Een handige plek voor een buitenlamp met sensor is bij bijvoorbeeld een toegangsdeur. Als u in het donker thuis komt en bij de deur staat springt de lamp automatisch aan waardoor u kan zien wat u doet. Ook is het ideaal om inbrekers af te schrikken. Wel is het belangrijk dat de lampen op de juiste hoogte worden geplaatst zodat eventuele inbrekers de lampen niet handmatig kunnen uitschakelen. 

De nadelen van buitenverlichting met sensoren 

Een buitenlamp met sensor heeft niet alleen maar voordelen. Zo kunt u het mogelijk vervelend vinden wanneer een lamp constant vanzelf uitschakelt. Er moet eerst weer beweging plaats vinden om het licht in te schakelen. Zo’n lamp moet ook op de juiste manier worden geïnstalleerd anders werkt die namelijk niet. Daarom is het belangrijk dat u goed onderzoek doet naar de desbetreffende elektriciens. 

Dit zijn de voor- en nadelen van buitenlampen met bewegingssensor Bij twijfel over de juiste buitenverlichting voor uw tuin, dakterras of oprit kunt u ons altijd raadplegen. Ook bestaat ons team uit gespecialiseerde elektriciens die uw buitenverlichting perfect installeren.

Tuinverlichting aanleggen? BURO Buiten!

Nu u de voor- en nadelen begrijpt wilt u misschien zelf ook tuinverlichting laten installeren. Voor een uitgebreid lichtplan of een exclusief tuindesign kunt u terecht bij BURO Buiten. We nemen al het werk in de tuin voor u uit handen. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Intakegesprek plannen

  • Hidden
Ga terug naar het overzicht

Creatie van exclusieve buitenruimtes

Maar eerst even kennismaken

Aangelegd tuinpad

BURO BUITEN

Eén partij voor ontwerp, aanleg of renovatie. Wel zo prettig.

Peter Bouw

Over Peter Bouw

Prijswinnend tuinarchitect en ontwikkelaar. Bekend van TV.

Tuin verbouwing met kraan

Over Partners

Geselecteerde vakmensen met elk een eigen discipline.