Lees alles over tuinen

Bomen uitlichten door middel van tuin grondspots. Dit is wat u moet weten:

×
Ga terug naar het overzicht

Inbouw grondspots geven uw tuin een luxe uitstraling. Ligt bepaalde objecten uit zodat ze ook in de avond gezien worden. Niet alleen objecten maar ook bomen kunnen worden uitgelicht door middel van een tuin grondspot. Met tuinverlichting geeft u uw tuin een exclusieve allure.

In deze blog hebben wij een aantal tips voor u, zodat u weet welke lampen er zijn en waar u op kunt letten. En vertellen wij een aantal belangrijke dingen die u moet weten over spots in de tuin.

bomen uitlichten met grondspots

Het verschil tussen een tuinspot en een grondspot

Grondspots en tuinspots verschillen van mekaar op een aantal manieren. Een tuinspot is over het algemeen makkelijk te plaatsen. Een andere benaming voor tuinspot is prikspot. Kenmerkend is dat deze bijna altijd boven de grond worden geplaatst. Doordat deze tuinspots richtbaar zijn, kun je ze bijna overal in de tuin plaatsen om precies datgene uit te lichten wat u graag wil.

Een inbouw grondspot geeft een luxe uitstraling aan uw tuin doordat ze veelal een RVS- cover hebben. Kenmerkend aan deze spots is dat ze volledig in de grond zijn geplaatst. Bij een grondspot is het wel belangrijk dat u er goed over nadenkt wat u wil uitlichten. U kunt de spots namelijk niet meer verstellen als ze eenmaal in de grond zitten. Er bestaan wel verstelbare tuin grondspots maar die zullen wat prijziger zijn en hebben ook maar beperkte mogelijkheden.

Welke led spot heb ik nodig voor het uitlichten van een boom?

Op iedere led spot staat het aantal Lumen vermeld, evenals de lichtkleur en het wattage. Het aantal Lumen geeft aan hoeveel licht een lamp geeft. Het wattage geeft een redelijke indicatie van de lichtsterkte, maar het aantal Lumen is leidend.  Daarnaast heb je ook nog de licht kleur, deze wordt weergegeven in Kelvin. Hoe lager het getal is, des te warmer of geler het licht is. Lampen met 2700 Kelvin zijn het populairst. Die geven namelijk warm en sfeervol licht.

Grondspots of tuinspots?

In principe maakt het niet uit of je een tuinspot of een grondspot gebruikt voor het uitlichten van bomen. De tuinspot is in de praktijk eenvoudiger te plaatsen, maar ga je voor een luxe uitstraling dan is een grondspot de ideale oplossing.


Mocht u verder nog vragen hebben of meer informatie willen, dan kunt u een afspraak maken. 

Intakegesprek plannen

  • Hidden
Ga terug naar het overzicht

Creatie van exclusieve buitenruimtes

Maar eerst even kennismaken

Aangelegd tuinpad

BURO BUITEN

Eén partij voor ontwerp, aanleg of renovatie. Wel zo prettig.

Peter Bouw

Over Peter Bouw

Prijswinnend tuinarchitect en ontwikkelaar. Bekend van TV.

Tuin verbouwing met kraan

Over Partners

Geselecteerde vakmensen met elk een eigen discipline.