Lees alles over tuinen

Buiten ontspannen? Ga voor een overheerlijke wellness tuin

×
Ga terug naar het overzicht

Er is niets leuker dan een wellness tuin als u gek bent op water, bubbelen en relaxen. Overweegt u om voor dit type tuin te gaan? Bij BURO Buiten hebben we door de jaren heen al heel wat exclusieve wellness tuinen mogen ontwikkelen en op basis daarvan kunnen we u heerlijke inspiratie geven. Ontspan alvast met deze tips en ga voor uw droomtuin.

Tuin met jacuzzi of hottub

Een jacuzzi of hottub mag in een wellness tuin natuurlijk niet ontbreken. U kunt kiezen voor een jacuzzi onder een overkapping, bijvoorbeeld door hem in te laten bouwen. Ook een losstaande jacuzzi of tub behoren tot de mogelijkheden. Daarbij moet u zorgen dat u hem goed afdekt voor regenachtig weer. Een leuke tussenoplossing is een tuinpaviljoen met daaronder een jacuzzi. Zo heeft deze warme bubbelpool een dak boven het hoofd en kunt u heerlijk opwarmen in de kou van buiten. U ervaart een geweldig warm natuurgevoel.

Zwembad voor in de tuin

Ook een zwembad is natuurlijk een welkome aanvulling voor een wellness tuin. U kunt er in de zomer heerlijk vertoeven en wanneer u kiest voor zwembadverwarming dan kunt u ook tijdens de wat koudere periodes een frisse duik nemen. Zorg dat de grootte en de vorm van het zwembad bij de tuin passen. U hoeft immers niet standaard te kiezen voor een rechthoekig ontwerp.

Sauna in de tuin

Een buitensauna is ideaal om de wellness tuin compleet te maken. Heerlijk ontspannen na het zwemmen, goed voor de spieren en de ontspanning. Bovendien kan de buitensauna een echte eyecatcher zijn. U kiest namelijk niet alleen uit de vierkante en rechthoeken modellen, maar kunt ook kiezen voor een andere vorm. Van een ronde barrel tot een soort Afrikaans hutje of zelfs een buitensauna met glazen wanden.

Een prachtig uitzicht op de tuin

Bij een wellness tuin hoort natuurlijk ook een prachtig tuinontwerp, zodat u vanuit uw zwembad, hottub of jacuzzi een fijn uitzicht heeft op een mooie omgeving. Ga bijvoorbeeld voor een moderne tuin of juist voor een klassieke omgeving. Ook de tuinverlichting is iets waar u aan moet denken. Zo kunt u in de schemering of tijdens knusse avonden ook nog extra genieten van uw tuin.

Wellness tuin laten ontwerpen

U kunt zelf aan de slag met het ontwerp en de realisatie van uw wellness tuin, maar u kunt ook een professional inschakelen. BURO Buiten helpt u graag bij het ontwerpen en realiseren van uw wellness tuin. Voor ieder element hebben we een vakspecialist in huis, van beplanting en bestrating tot verlichting en natuurlijk die fijne wellness faciliteiten. Neem contact met ons op en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Ga terug naar het overzicht

Creatie van exclusieve buitenruimtes

Maar eerst even kennismaken

Aangelegd tuinpad

BURO BUITEN

Eén partij voor ontwerp, aanleg of renovatie. Wel zo prettig.

Peter Bouw

Over Peter Bouw

Prijswinnend tuinarchitect en ontwikkelaar. Bekend van TV.

Tuin verbouwing met kraan

Over Partners

Geselecteerde vakmensen met elk een eigen discipline.