Tuinverlichting BURO Buiten - Verlichting loungeset

Tuinpaviljoen, een musthave in uw tuin?

×
Ga terug naar het overzicht

Als u gek bent op het gevoel van vrijheid en graag buiten vertoeft dan is een tuinpaviljoen de ideale toevoeging aan uw tuin. Deze is niet alleen functioneel, maar ziet er ook prachtig uit. BURO Buiten, specialist op het gebied van exclusief tuinontwerp en realisatie, vertelt u graag meer over de mogelijkheden van deze eyecatcher!

Wat is een tuinpaviljoen?

Een tuinpaviljoen is een soort overdekt, maar aan de zijkant open tuinhuisje dat ondersteund wordt door pilaren. Het wordt ook wel een prieel genoemd. Ze zijn vooral bekend van de 19e eeuwse tuinen van landhuizen en worden veelal gemaakt van hout en metaal, dit rijk omgeven door bloemen en planten. De opvallende huisjes geven uw tuin een extra touch en zijn een perfecte plek om te genieten van het uitzicht in uw tuin, eventueel in combinatie met lekkere hapjes of versnaperingen. Een tuinpaviljoen is namelijk geschikt om een tuinset, loungebank of picknicktafel in te plaatsen.

Welk materiaal tuinpaviljoen?

Tuinpaviljoenen kunnen gemaakt worden van diverse materialen, waarbij hout een veel geziene keuze is. Dit past perfect bij een landelijke tuin. In strakke tuinen zien we daarnaast regelmatig metaal terug, zoals vierkante of ronde palen afgewerkt in matzwart. Het wordt tevens regelmatig ingezet voor het toevoegen van accenten, zoals krullerige details die uw prieeltje een extra chique uitstraling geven. Daarnaast zijn er combinaties van meerdere materialen mogelijk. En hoewel tuinpaviljoenen normaal gezien open zijn, is het bij sommige modellen mogelijk om (tijdelijke) wanden toe te voegen, bijvoorbeeld voor het tegenhouden van de wind of ongedierte (klamboe wand).

Extra aandacht voor het dak van tuinpaviljoen

Het dak verdient overigens ook nog wat extra aandacht. Uiteraard wilt u uw tuinpaviljoen waterdicht hebben. Sommige daken worden gemaakt van UV-beschermend polyester, maar ook hout voor een duurzame uitstraling wordt vaak gezien. Het dak van uw tuinpaviljoen kan echt een extra dimensie geven aan de looks. Overweegt u bijvoorbeeld eens een glazen dak. Zo geniet u van knus tikkend regengeluid, een doorkomende zonnestraal of kijkt u ’s nachts urenlang naar de sterren.

Welke maat tuinpaviljoen?

Indien u al eens rond heeft gesnuffeld op het internet dan heeft u waarschijnlijk ontdekt dat de strandpaviljoen maten 3×3 meter, 3×4 meter en 4×4 meter veel voorkomende standaardmaten zijn. Het is echter maar al te goed te begrijpen dat u wellicht een tuinpaviljoen op maat wil laten ontwerpen, dat perfect aansluit bij uw huidige tuinontwerp. Met een prieel op maat kunt u letterlijk iedere maat krijgen die u maar wensen kan.

Welke vorm tuinpaviljoen?

Ook voor de vorm kunt u eindeloos variëren. Veel tuinpaviljoenen zijn vierkant of rechthoekig, maar aan deze vorm zit u uiteraard niet vast. Wat dacht u van een rond tuinpaviljoen, of een hexagoon (zeshoekig). Ook de octogonaal (achthoekig) behoort tot de mogelijkheden. Erg creatief en zeker opvallend in uw unieke tuin!

Laat uw uniek tuinpaviljoen ontwerpen bij BURO Buiten

De functie van uw tuinpaviljoen bepaalt u helemaal zelf. U kunt er in de zomer lekker genieten van de rust, maar ook tijdens regen en sneeuw trekt u zich er terug. Gebruik het voor recreatieve verblijfplaats, overkapping voor tuinfeesten en zie het zelfs als kunst in uw tuin. Zeker wanneer u kiest voor een exclusief tuinpaviljoen. BURO Buiten stelt op basis van uw wensen een uniek design samen, waarbij tot in de kleinste details aan ieder element gedacht wordt.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Ga terug naar het overzicht

Creatie van exclusieve buitenruimtes

Maar eerst even kennismaken

Aangelegd tuinpad

BURO BUITEN

Eén partij voor ontwerp, aanleg of renovatie. Wel zo prettig.

Peter Bouw

Over Peter Bouw

Prijswinnend tuinarchitect en ontwikkelaar. Bekend van TV.

Tuin verbouwing met kraan

Over Partners

Geselecteerde vakmensen met elk een eigen discipline.