Bankje tussen 2 bomen

Kies voor de rust en ruimte van een landelijke tuin

×
Ga terug naar het overzicht

Wie veel ruimte om het huis heeft die kan perfect kiezen voor een landelijke tuin. De kenmerken van een landelijke tuin? Het gebruik van veel natuurlijke materialen, schattige hekjes, knusse zitjes en een rijke beplanting. Bij BURO Buiten hebben we de afgelopen jaren al heel wat prachtige landelijke tuinen mogen ontwerpen en realiseren. Op basis daarvan geven we u graag inspiratie voor uw droomtuin.

Tijdloze en ruime indeling

Bij een landelijke tuin is het vooral belangrijk dat u kiest voor een ruime indeling. Dat gevoel van ruimte zorgt er al direct voor dat u dat plattelandsgevoel krijgt. Vrijheid en romantiek staan daarin centraal. Combineer grote stukken gras met mooie bomen en planten en zorg daarnaast voor functionele looppaden. Heeft u kinderen? Dan leent dat stuk gras zich perfect voor een trampoline of ander speeltoestel.

Leg nadruk op natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen in hun onbehandelde vorm (of blanke lak) is een absolute must in een landelijke tuin. Hout doet het goed, bijvoorbeeld bij de tuinset met een eikenhouten tafel of een steigerhouten loungeset. Ook hekjes zijn een waardevolle toevoeging voor de landelijke look. Heeft u een houten schutting? Plaats er spiegels tegenaan om optisch gezien meer ruimte te creëren. Ook een kleine tuin is met de juiste aanpassingen prima om te toveren tot een landelijke tuin.

Kies voor functionele bomen en kleurrijke planten

De landelijke tuinen van vroeger die we vooral zagen bij boerderijen die hadden vaak functionele bomen en struiken. Denk aan een appelboom of een notenboom. U geniet van de pracht en praal van deze bomen en kunt er ook nog praktisch gebruik van maken. In een landelijke tuin hoeft u bomen en planten niet strak te snoeien. De natuur mag hier lekker zijn gang gaan.

Werk af met kleurrijke en wild groeiende bloemen

Daarnaast wordt een landelijke tuin afgewerkt met kleurrijke bloemen. Niet de felste kleuren, maar meer de zachte tinten als lavendel, crème wit en geel. En die bloemen hoeven zeker niet in perfecte lijnen geplaatst te worden, integendeel. Maak gerust een perkje waar u diverse soorten bloemen door elkaar zaait. Laat maar lekker wild bloeien!

Tuinhuisje of houten overkapping plaatsen

Wie graag tijd in de tuin doorbrengt doet er zeker goed aan om een houten huisje in de landelijke tuin te plaatsen. Dat is super romantisch en functioneel. Daarnaast sluit dit perfect aan bij dit type tuin. Kies voor een (half) open huisje om altijd droog te zitten terwijl u optimaal geniet van de zon of juist het tikkende geluid van de regen. Bovendien kunt u zo altijd de geur van de tuin laten doordringen.

Kiezen voor een zwemvijver of vijver met vissen

Wie gek is op bijzondere elementen in de tuin die kiest zonder twijfel voor een vijver. Dat kan een vijver met vissen zijn, of voor wie graag een frisse duik neemt een zwemvijver. Werk de vijver bijvoorbeeld af met witte keien en plaats er frisgroene planten omheen. Dit benadrukt het landelijke karakter.

Moestuin of eieren uit eigen tuin

Wat is er leuker dan uw eigen groenten en fruit kweken? Een moestuin is een perfecte aanvulling in een landelijke tuin. En wie gek is op dieren kiest absoluut voor kippen. Elke dag verse eitjes, heerlijk! Ook konijnen zijn een leuke aanvulling voor een landelijke tuin, mits u liefhebber bent natuurlijk. Hang daarnaast vogelhuisjes op om het landelijke karakter van uw buitenruimte te benadrukken.

Landelijke tuin laten ontwerpen

Hebt u inspiratie opgedaan en ziet u dit type tuin helemaal zitten? Droomt u nu al weg bij alle natuurlijke elementen die u in uw buitenomgeving zou kunnen hebben? Laat uw landelijke tuin ontwerpen bij BURO Buiten. We stemmen alle elementen perfect af op uw wensen. Verwacht tuinarchitectuur van het hoogste niveau. Daarnaast zorgen we ook voor de realisatie. Spreekt u dit aan? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Ga terug naar het overzicht

Creatie van exclusieve buitenruimtes

Maar eerst even kennismaken

Aangelegd tuinpad

BURO BUITEN

Eén partij voor ontwerp, aanleg of renovatie. Wel zo prettig.

Peter Bouw

Over Peter Bouw

Prijswinnend tuinarchitect en ontwikkelaar. Bekend van TV.

Tuin verbouwing met kraan

Over Partners

Geselecteerde vakmensen met elk een eigen discipline.