Landelijke tuin in laren

Tuinarchitectuur, ontwerp & realisatie

Landelijke tuin in Laren

Voor dit tuin project in Laren werd eerst Peter Bouw Tuinen, een van de preferred partners van BURO Buiten, ingeschakeld.

Vraag offerte aan
×

BURO Buiten

Landelijke tuin in Laren

Landelijke tuin in Laren

Metamorfose woning tuin

METAMORFOSE WONING & TUIN

Tijdens de tuin metamorfose werd ook de woning aangepakt. De opdrachtgever kocht het huis met een prachtige klimop tegen de gevel. Deze heeft veel aandacht nodig om mooi te houden. In eerste instantie werd daar advies voor gevraagd, maar als snel rolde dit uit tot het helpen met een ontwerp bij de nieuwe situatie. Want bij een nieuw exterieur, hoort ook een nieuwe tuin!

Vraag offerte aan

Een conceptueel ontwerp

Een conceptueel ontwerp

BURO Buiten is blanco gaan schetsen en heeft hier een conceptueel ontwerp bij gemaakt. Wat erg belangrijk was in dit tuinontwerp: symmetrie. Iets wat ook veel in de woning te zien is. In het tuinontwerp komen de volgende elementen naar voren: rust, de positie van de veranda, de bestaande bomen, organische en bijzondere vormen. Een voorbeeld van een bijzonder element is het kleine terras dat overloopt van binnen naar buiten.

Vraag offerte aan

Gazon en kooikarper vijver

GAZON & KOOIKARPER-VIJVER

Ook wat betreft het gazon wordt de opdrachtgever volledig ontzorgd. Hiervoor hebben we een maairobot geïnstalleerd die volledig geautomatiseerd is. Het laadstation van de grasmaaier bevindt zich onder het groen, waardoor deze natuurlijk en netjes weggewerkt is.

Een ander, nieuw element in de tuin is de kooikarper-vijver. Deze is top uitgebalanceerd, kijkend naar de hoogte en de ligging van de vijver. Hiervoor is gekeken naar de binnen-buiten verhoudingen en de looplijnen.

Vraag offerte aan

Mediterraanse invloeden

Mediterraanse invloeden

Deze mensen zijn gek op Italië en daarom zijn in het tuinontwerp Mediterraanse invloeden opgenomen. Zo staat er een grote olijfboom in de tuin en bijpassende poorten. Een soortgelijke poort kwam tuinarchitect Peter Bouw tegen tijdens een wandeling op Mallorca. Hij heeft een foto ervan gemaakt en deze in Nederland op maat laten namaken door een staalman. De ringen en krullen op de poort brengen het geheel in balans.

Vraag offerte aan

Het verlichtingsplan

Het verlichtingsplan

In het tuinontwerp is een verlichtingsplan opgenomen. Deze is op een speciale manier verwerkt; heel onopvallend, maar toch stijlvol!

De entree is zo ingedeeld, dat je met de auto overal kan komen. De oprijlaan begint breed en eindigt smal bij het huis. Ook kun je de auto naar de voordeur rijden in z’n achteruit, mocht het nodig zijn i.v.m. zware spullen sjouwen. Overal is over nagedacht; van de kiezels en het hek tot de wolkenstruiken.

Wilt u ook een architectonisch tuinontwerp waarin overal over is nagedacht? Neem contact op met BURO Buiten.

Vraag offerte aan

Binnenkomer

Uitnodigend, speels en een tikkeltje romantisch

Hek van een landelijke tuin

Bestrating, meubilair & beplanting

Allemaal met een rustgevend kleurenspel

Zithoek landelijke tuin

Ontspanning

Als een kopje koffie in het park

Bankje Landelijke tuin Laren

Landscaping

Waar stijl en functionaliteit samenkomen

In gang van een landelijke tuin

Vraag offerte aan

  • Hidden

Creatie van exclusieve buitenruimtes

Maar eerst even kennismaken

Aangelegd tuinpad

BURO BUITEN

Eén partij voor ontwerp, aanleg of renovatie. Wel zo prettig.

Peter Bouw

Over Peter Bouw

Prijswinnend tuinarchitect en ontwikkelaar. Bekend van TV.

Tuin verbouwing met kraan

Over Partners

Geselecteerde vakmensen met elk een eigen discipline.