Lees alles over tuinen

Tips voor het creëren van een moderne tuin

×
Ga terug naar het overzicht

Moderne tuinen zijn er in allerlei soorten en maten. Bij BURO Buiten hebben we al heel wat prachtige moderne tuinen mogen ontwerpen en realiseren. En daaruit kunnen we u heel wat slimme tips geven om inspiratie uit op te doen voor uw eigen unieke en moderne tuin!

De pracht en praal van moderne tuinen

Wat kenmerkt een moderne tuin in het algemeen? Vooral een sterk lijnenspel, waarbij lijnen doorgetrokken worden door heel de tuin, zelfs naar de ingang van het huis. Het is overzichtelijk en strak vormgegeven. Kortom, een moderne tuin begint bij effectieve tuinarchitectuur. We vertellen u hieronder meer over de inrichting van de moderne tuin.

Selecteer enkele favoriete plantensoorten

Een moderne tuin wordt veelal ingericht met slechts enkele van uw favoriete plantensoorten. Dat geeft enerzijds een overzichtelijke uitstraling en zorgt er anderzijds voor dat het onderhoud relatief laag is. Diezelfde planten dienen immers allen op dezelfde manier verzorgd te worden. Ideaal voor mensen met drukke levens. Het gaat bovendien vaak om planten die relatief gemakkelijk bij te houden zijn en die in strakke vorm te knippen zijn. Voorbeelden zijn de taxus, laurier en Japanse hulst.

Creëer voldoende zitruimte door heel de tuin

In een moderne tuin staat niet de beplanting centraal, maar juist de zitplekken. U zorgt voor diverse plekken waar u kunt vertoeven, zodat u bij voorkeur op ieder uur tijdens daglicht van zowel zon als schaduw kunt genieten. Ook in kleine tuinen staan zitplekken overigens centraal. Optioneel kunt u kiezen voor een moderne overkapping of een tuinpaviljoen, die u bijvoorbeeld strak kunt afwerken met metalen balken.

Kies voor duurzame materialen

In een moderne tuin worden veelal duurzame materialen gebruikt, die lang meegaan en onderhoudsvriendelijk zijn. Hierbij kunt u denken aan staal, grind, glas en beton, maar eigenlijk ieder materiaal dat een gladde oppervlakte heeft. De accentkleuren zijn wat donkerder, overwegend grijs, eventueel gecombineerd met tinten in wit en groen.

Ga voor de perfecte balans tussen diverse tuinelementen

Zitplekken staan dus centraal, de beplanting wat minder. Uiteraard streeft u altijd naar een perfecte combinatie tussen diverse elementen, waarbij ook de slimme tuinverlichting niet vergeten mag worden. Accentueer looppaden en zorg voor fijne terrassen, zodat u zowel overdag, ’s avonds en in de schemering van uw moderne tuin geniet.

Moderne tuin laten ontwerpen

Heeft u zelf niet zo’n groene vingers of bent u op zoek naar een exclusief modern tuinontwerp en komt u er zelf niet helemaal uit? BURO Buiten is uw partner op het gebied van unieke tuinarchitectuur en realisatie. Door jarenlange ervaring weten wij wensen perfect te vertalen naar gedetailleerde en moderne tuinontwerpen

Neem vrijblijvend contact met ons op

Ga terug naar het overzicht

Creatie van exclusieve buitenruimtes

Maar eerst even kennismaken

Aangelegd tuinpad

BURO BUITEN

Eén partij voor ontwerp, aanleg of renovatie. Wel zo prettig.

Peter Bouw

Over Peter Bouw

Prijswinnend tuinarchitect en ontwikkelaar. Bekend van TV.

Tuin verbouwing met kraan

Over Partners

Geselecteerde vakmensen met elk een eigen discipline.