Lees alles over tuinen

Summer feelings aan huis met deze leuke strandtuin ideeën!

×
Ga terug naar het overzicht

Let’s go to the beach-each! En daarvoor hoeft u helemaal niet ver te reizen. Nee, want dat perfecte zomerse gevoel van ontspanning en vrijheid creëert u in uw eigen strandtuin! Ziet u dit wel zitten en wilt u áltijd dat vakantiegevoel dichtbij huis hebben? Lees dan snel verder en ontdek hoe u uw tuin omtovert in een adembenemende strandtuin.

Strandtuin

Algemene kenmerken strandtuin

Het doel van een strandtuin is duidelijk: het gevoel van het strand nabootsen. En wat doet het dan beter dan zand in de tuin? Combineer dit met kustplanten, fijne loungeplekken, eventueel een zwembad en beach accessoires in lichte tinten. Dit alles met als doel dat heerlijke vakantiegevoel altijd dichtbij huis te hebben. Bent u overigens gek op Ibiza en wilt u specifiek deze stijl creëren? Lees dan verder over de Ibiza tuin.

Beplanting strandtuin

Maak perkjes van schelpenzand en ga voor prachtige aanplanting met siergrassen. Heeft u al borderplanten in uw tuin staan? Die hoeft u echt niet allemaal weg te doen, want al dat groen zorgt voor een relaxter gevoel. Wie het qua beplanting helemaal goed wil pakken die voegt uiteraard ook een aantal palmbomen toe.

Niet ieder type palmboom groeit goed in een Nederlandse tuin, maar wel bijvoorbeeld de Waaierpalm, Koolpalm, Europese Dwergpalm en Dadelpalm. Optioneel kunt u nog wat schelpen over de grond heen spreiden. Past goed bij het strandtuin thema en zorgt voor extra kalk in de grond, wat goed is voor kalkrijke planten zoals palmbomen.

Paden van schelpenzand

Voor dat ware beach gevoel kunt u paden aanleggen van schelpenzand of zuiver strandzand. Dit loopt niet altijd even fijn, dus u kunt er ook voor kiezen om een verhard pad aan te leggen. In dat geval doet hout het goed.

Zelfs combineren is een optie! Het is een leuk idee om het pad van zand te maken en daarover een houten looppad te leggen, eventueel met wat afstand tussen de houten planken. Deze paden zijn verkrijgbaar in afrolbare matten en hiermee gaat u voor het ultieme strandgevoel.

Beachbar en loungesets

Geen strandtuin zonder de meest heerlijke strandstoeltjes en ligbedden. Wat dacht u van die houten uitklapbare stoeltjes met stof in een tof kleurtje of printje? Ook heerlijke ligbedden passen natuurlijk goed in een strandtuin. Zo leunt u ieder gewenst moment van de dag achterover en geniet u maximaal.

Daar hoort natuurlijk ook een lekker drankje bij! De ideale strandtuin is voorzien van een gezellig barretje. Dat hoeft zeker niets grootst te zijn, een houten barretje kan al genoeg zijn. Die kunt u bijvoorbeeld ook zelf maken van steigerhout. Het ultieme strandbarretje voor in uw tuin is afgewerkt met een rieten dakje. Want hoewel u een zomers gevoel krijgt van de strandtuin, kan het in Nederland natuurlijk altijd onverwachts gaan regenen.

Zwembad en beach accessoires

Wanneer uw tuin voldoende capaciteit heeft dan maakt u uw tropische tuin pas echt compleet met een zwembad. Zo gaat u niet alleen voor de looks van een kusttuin, maar kunt u ook een frisse duik nemen wanneer de temperatuur oploopt. Daarnaast kleedt u de tuin aan met de meest opvallende beach accessoires.

Wat dacht u van twee meter hoge vuurtoren in uw tuin? Of een houten uitsnede van een anker, een typische (zelf gemaakte) strand wegwijzer, hangende visnetten, schelpenkettingen of een schelpen windgong? De keuzes voor strandtuin accessoires zijn eindeloos. U kunt natuurlijk ook elke keer als u op vakantie bent een beach souvenir meenemen voor een extra persoonlijk tintje in uw prachtige strandtuin.

Strandtuin aanleggen? BURO Buiten!

We hopen dat u veel inspiratie op hebt kunnen doen met onze strandtuin ideeën. Gaat u zelf aan de slag of kunt u wel wat hulp gebruiken? Bij BURO Buiten ontwerpen en realiseren we de meest unieke strandtuinen, zodat u voor een buitenruimte gaat die helemaal aansluit op uw wensen. Wilt u dus een rustgevende stadstuin laten aanleggen? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen en ontdek wat we voor u kunnen betekenen.

Ga terug naar het overzicht

Creatie van exclusieve buitenruimtes

Maar eerst even kennismaken

Aangelegd tuinpad

BURO BUITEN

Eén partij voor ontwerp, aanleg of renovatie. Wel zo prettig.

Peter Bouw

Over Peter Bouw

Prijswinnend tuinarchitect en ontwikkelaar. Bekend van TV.

Tuin verbouwing met kraan

Over Partners

Geselecteerde vakmensen met elk een eigen discipline.