Lees alles over tuinen

Een gids voor het aanleggen van een majorelle tuin 

×
Ga terug naar het overzicht

Een majorelle tuin is een kunstzinnige samenstelling die een serene, kleurrijke omgeving creëert. Deze stijl, geïnspireerd door de beroemde Jardin Majorelle, combineert levendige kleuren met een verscheidenheid aan planten voor een unieke tuinervaring. In deze blog verkennen we het proces van het creëren van uw eigen majorelle tuin. Van planning tot realisatie, wij delen praktische tips en inzichten voor het creëren van een tuin die zowel esthetisch als functioneel is. 

Wat is een majorelle tuin? 

Een majorelle tuin is geïnspireerd op de exotische en levendige stijl van de Jardin Majorelle in Marrakech. Deze tuinen kenmerken zich door het gebruik van opvallende kleuren, zoals het kenmerkende Majorelle-blauw, gecombineerd met een rijke verzameling aan planten. Het doel is om een ruimte te creëren die zowel visueel stimulerend als ontspannend is. In een majorelle tuin speelt kleur een hoofdrol, aangevuld met diverse plantensoorten die samen een uniek en boeiend beeld vormen. 

Hoe wordt een majorelle tuin ontworpen? 

Bij het ontwerpen van een majorelle tuin draait het om het evenwichtig combineren van kleuren en planten. U bepaalt eerst de structuur van de tuin, met aandacht voor elementen als paden en zitplekken. Kies voor planten die goed groeien in uw klimaat en die samen een divers en kleurrijk geheel vormen. Het is belangrijk om na te denken over onderhoud en de juiste keuzes te maken voor een praktische en onderhoudsvriendelijke tuin. 

Welke planten en bomen kunnen in deze tuinen? 

De selectie van planten en bomen is essentieel voor het slagen van een majorelle tuin. Kies voor soorten die een rijk en divers beeld vormen, met aandacht voor kleur en textuur. Planten zoals palmbomen, cactussen, en felgekleurde bloeiers zijn ideaal. Deze planten moeten niet alleen visueel aantrekkelijk zijn, maar ook passen binnen het klimaat en de bodemcondities van uw tuin. Het is van belang om een mix van vaste planten en seizoensgebonden bloeiers te hebben voor een tuin die het hele jaar doorleeft. 

De belangrijke elementen  

Belangrijke elementen in een majorelle tuin omvatten waterpartijen en natuurlijke materialen. Waterfeatures, zoals fonteinen, zorgen voor beweging en geluid. Natuurlijke materialen zoals keramiek en steen passen goed bij de kleurrijke planten. Effectieve verlichting is essentieel om de tuin ’s avonds te accentueren en het kleurenpalet te benadrukken. 

Het onderhouden van deze bijzondere tuinen 

Onderhoud in een majorelle tuin vereist aandacht voor detail. Regelmatig snoeien houdt de planten in vorm en bevordert nieuwe groei. Het water geven moet zorgvuldig worden gedaan, vooral voor planten die gevoelig zijn voor over- of onder bewatering. Een beregeningssysteem kan handig zijn om een consistente wateraanvoer te waarborgen. Bemesten is ook belangrijk, vooral voor bloeiende planten die extra voedingsstoffen nodig hebben. 

De rol van Buro Buiten voor uw nieuwe majorelle tuin 

Bij BURO Buiten nemen wij de realisatie van uw majorelle tuin serieus. Ons team van ervaren tuinarchitecten en landschapsontwerpers werkt nauw met u samen om een tuin te creëren die niet alleen voldoet aan uw esthetische wensen, maar ook praktisch en duurzaam is. Vanaf het eerste ontwerpgesprek tot de uiteindelijke aanleg van de tuin, zorgen wij ervoor dat elk detail zorgvuldig wordt overwogen. Wij begrijpen dat het realiseren van een majorelle tuin een persoonlijke reis is. Dit stelt ons in staat om een tuin te ontwerpen die niet alleen een visueel genot is, maar ook een functionele buitenruimte die aansluit bij uw manier van leven.

Stel uw vraag

Ga terug naar het overzicht

Creatie van exclusieve buitenruimtes

Maar eerst even kennismaken

Aangelegd tuinpad

BURO BUITEN

Eén partij voor ontwerp, aanleg of renovatie. Wel zo prettig.

Peter Bouw

Over Peter Bouw

Prijswinnend tuinarchitect en ontwikkelaar. Bekend van TV.

Tuin verbouwing met kraan

Over Partners

Geselecteerde vakmensen met elk een eigen discipline.