Lees alles over tuinen

Altijd een vakantiegevoel met een Ibiza tuin!

×
Ga terug naar het overzicht

Zou u de Ibiza stijl naar eigen tuin willen halen? We geven u geen ongelijk. Met zo’n hip tuinontwerp heeft u altijd het gevoel dat u op dit prachtige eiland bent. Wat een Ibiza tuin u te bieden heeft? Altijd een vrolijk en relaxt gevoel! Wat mag er niet ontbreken in een tuin met Ibiza thema?

Ibizatuin mooi verlicht

Kenmerken Ibiza tuin

Geen tijd om naar Ibiza te gaan? Haal Ibiza naar uw tuin! Elementen die niet in dit type buitenruimte mogen ontbreken zijn natuurlijke materialen, luxueuze zitjes en lichte tinten. Een minimaal kleurenpalet en veel accessoires. De perfecte combinatie van hout en groen. Afgewerkt met tropische planten en warme verlichting.

Bohemian style loungeplekken

Wie ooit op Ibiza is geweest die kan zich vast die prachtige loungeplekken herinneren. Grote zitkussens, stoelen met geweven touwen (rotan), hangmatten en hangstoelen, een barretje waar u uw eigen cocktail kunt schenken, maak het zo gek en comfortabel als u zelf wilt. Kies voor de tafel bij voorkeur voor lichte kleuren, zoals een witte tafel van natuursteen.

Iedere loungeplek wordt afgewerkt met accessoires, waaronder veel kussens, een kaarsenhouder, potjes met plantjes en lantaarns. Een fijn fleecedeken voor buiten is een goede toevoeging, zowel voor de warmte als het uiten van de Ibiza stijl tuin. Een buitenkleed met abstracte patronen en franjes is daarnaast een ware musthave.

Tropische beplanting en kiezelsteen looppaden

Qua inrichting van planten en de creatie van lijnen zijn er eigenlijk geen regels. Niets hoeft symmetrisch te zijn. Een wirwar aan tropische planten past goed in deze tuin. Niet iedere tropische plant zal het goed doen in Nederland, maar er zijn genoeg soorten palmbomen die wel kunnen vertoeven in ons grillige weer. Ook olijfbomen, cactussen en rode bloemen passen hier goed.

Leg looppaden van hout (houten vlonders) of kiezelsteen aan. Leg focus op natuurproducten en -kleuren. Lichte tinten voor bloembakken, wandelpaden en ondergrond voor de zitplek zorgen voor die goede Ibiza vibes. Als u een overkapping heeft, overweeg dan ook om bloempotten aan het plafond te hangen. Plant daar bijvoorbeeld varens in.

Aandacht voor de schutting

De schutting slokt al snel de aandacht op en die mag dan ook extra onder handen genomen worden voor het creëren van een Ibiza tuin. Zo kunt u uw schutting versieren door er bamboe voor te planten. Ook wit gekalkte betonnen schuttingen passen goed in deze tuin, alsook op elkaar gestapelde lichte natuurstenen.

U kunt uw schutting afwerken met leuke accessoires. Hang bijvoorbeeld zomerse hoeden tegen uw bamboe schutting aan. Of de welbekende houten hagedissen, die u in vrijwel elke souvenirwinkel in Ibiza tegenkomt. Het is het leukste als u uw accessoires voor in de tuin in Ibiza zelf gaat shoppen!

Extra tips voor het Ibiza gevoel in uw tuin

Bent u gek op het party gevoel dat Ibiza u te bieden heeft. Vergeet dan zeker niet om lichtslingers op te hangen. Die geven een feestelijk gevoel, maar zorgen er net zo goed voor dat de tuin dat romantische Ibiza tintje krijgt. Plaats lantaarns en (nep)kaarsen en zorg voor warme tinten licht. En wilt u nu echt die kers op de taart in uw Ibiza style tuin? Laat dan een zwembad en/of jacuzzi aanleggen. Creëer uw eigen eiland in de tuin en ga voor die ontspannende Ibiza sfeer!

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het aanleggen van uw Ibiza tuin? Dan kunt u terecht bij BURO Buiten. We zetten uw wensen graag om in een buitengewoon architectonisch concept, dat we vervolgens realiseren. Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op om te bespreken wat we voor u kunnen betekenen.

Ga terug naar het overzicht

Creatie van exclusieve buitenruimtes

Maar eerst even kennismaken

Aangelegd tuinpad

BURO BUITEN

Eén partij voor ontwerp, aanleg of renovatie. Wel zo prettig.

Peter Bouw

Over Peter Bouw

Prijswinnend tuinarchitect en ontwikkelaar. Bekend van TV.

Tuin verbouwing met kraan

Over Partners

Geselecteerde vakmensen met elk een eigen discipline.