Lees alles over tuinen

Comfortabele buitenruimte met deze lounge tuin ideeën

×
Ga terug naar het overzicht

Bij een lounge tuin denkt u al snel aan een tuin waar u ieder moment van de dag heerlijk kunt relaxen. En dat is precies wat het is! In de lounge tuin staan comfortabele zitplekken centraal. Dit met een gebalanceerde omgeving die rust uitstraalt. Spreekt dit u aan? Doe dan uw voordeel met de lounge tuin ideeën in dit artikel!

Buitenruimte met lounge set in tuin

Wat is een lounge tuin?

Een lounge tuin is een plek waar u heerlijk kunt ontspannen. Een buitenruimte die in balans is en die zich kenmerkt door veel zitplekken. Dat niet alleen, de bomen en planten hebben weinig onderhoud nodig. Zo heeft u immers meer tijd om te loungen. Een lounge tuin ziet er bovendien netjes uit, want dan kunt u pas echt relaxen. Wilt u ook graag luxe terug laten komen in uw tuin? Doe hier dan inspiratie op over een luxe villatuin.

Lig- en zitplekken in lounge tuin

Of u nu een grote of kleine tuin heeft, er is altijd ruimte om een of meerdere lounge plekken aan te brengen. Kies bij voorkeur voor een overkapping waar u het hele jaar droog kunt zitten, dat is wel zo prettig met het grillige weer in Nederland. Bijvoorbeeld een tuinhuis met zonwering, een open overkapping en dan ook nog een zonnig plekje.

Tuin lounge banken en stoelen

Ga eens langs bij een tuinwinkel en shop grote lounge banken en stoelen. Comfort is belangrijk en daarom is het juist zo fijn om het zitcomfort vooraf te kunnen testen. U kunt daarnaast ook zelf aan de slag met pallets. Stapel ze op, leg er palletkussens op en maak er een ligbed van. U kunt ook zelf een lounge bank in elkaar zetten.

Grote terrastegels voor ruimtelijk effect

De terrassen werkt u af met grote (grijze) terrastegels. Hoe groter de tegels, hoe meer ruimtelijk effect u creëert. De zitplekken kleedt u aan met mooie en comfortabele kussens en dekentjes. Het terras kunt u versieren met planten en accessoires, zoals lantaarns. Verlichting is belangrijk in de tuin, het zorgt voor balans, gezelligheid en comfort.

(Elektrische) kachel in loungetuin

U wilt graag warm zitten in ieder seizoen. Een kachel is daarom een goede keuze in een lounge tuin. Dat kan zijn op hout, maar als u geen zin heeft om zelf hout te hakken dan is een elektrische kachel een goed alternatief. Overweeg ook zeker een tuintafel met vuurhaard, dat is erg gezellig en mooi!

Zwemvijver met lounge set

Een zwemvijver is een ware musthave in de lounge tuin. Zo kunt u tijdens de warmere dagen lekker vertoeven aan het zwembad. Plaats er comfortabele ligstoelen bij en geniet! Mocht u niet van zwemmen houden dan kunt u tevens voor een fontein of vijver met vissen kiezen. Het geluid van kabbelend water geeft bij veel mensen rust aan het hoofd.

Bomen en planten in lounge tuin

De planten en bomen in een lounge tuin zijn onderhoudsvriendelijk. Denk aan groenblijvende hagen die niet vaak gesnoeid hoeven worden, siergrassen en bamboe. Of ga voor fruitbomen die een heerlijke geur produceren. Qua bloemen zit u uiteraard goed met lavendel. Deze bloem staat bekend om de rustgevende en antidepressieve werking.

Lounge tuin aanleggen? BURO Buiten!

Bent u enthousiast over de lounge tuin en kunt u hulp gebruiken bij de aanleg en inrichting van uw gebalanceerde buitenruimte? Dan bent u bij BURO Buiten aan het juiste adres. Onze tuinarchitect komt graag bij u langs voor een tuinontwerp op maat. We nemen tevens de realisatie voor u uit handen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Stel uw vraag

Ga terug naar het overzicht

Creatie van exclusieve buitenruimtes

Maar eerst even kennismaken

Aangelegd tuinpad

BURO BUITEN

Eén partij voor ontwerp, aanleg of renovatie. Wel zo prettig.

Peter Bouw

Over Peter Bouw

Prijswinnend tuinarchitect en ontwikkelaar. Bekend van TV.

Tuin verbouwing met kraan

Over Partners

Geselecteerde vakmensen met elk een eigen discipline.