Lees alles over tuinen

Breng uw tuin in hogere sferen met een Scandinavische tuin

×
Ga terug naar het overzicht

Wie ooit in Scandinavië is geweest die heeft zich vast verwonderd over de pracht en praal die het te bieden heeft. Als u daar geen genoeg van krijgt dan is het een goed idee om uw eigen tuin om te toveren in een Scandinavische tuin. Zo heeft u de Noordelijke sfeer altijd dichtbij huis. We geven u graag inspiratie.

Kenmerken van een Scandinavische tuin

Kenmerken Scandinavische tuinen

Een tuin in Scandinavische stijl kenmerkt zich door een rustieke omgeving, waarin veel eenvoud en functionaliteit terug te vinden is. Dit vertaalt zich in veel rechte lijnenspellen. Qua kleurgebruik ligt de focus op lichte tinten, waaronder pastel, lichtgrijs en wit. Ook lichte houtkleuren passen goed in dit type tuin. Het sluit goed aan bij een huis dat ook Scandinavisch is ingericht.

Licht gekleurde meubelen

Comfort is iets dat goed past in iedere tuin, en in een Scandinavische tuin komt dat tot uiting in een loungehoek. Hierbij kunt u denken aan een lichtgrijze hoekbank met een aantal bloembakken in dezelfde tint. Kleed de loungehoek aan met kussens met zwart-wit patroontjes en leg ook zeker warme dekentjes neer. Dekentjes van schapenvacht passen bijvoorbeeld perfect. U kunt de loungehoek afwerken met een lichtslinger met peertjes of bolletjes, om het extra gezellig te maken.

Scandinavische tuin planten

Groene planten en bomen vormen de basis van een Scandinavische tuin. Zo kunt u bijvoorbeeld naaldbomen planten, en een haag van coniferen maken. Verder zijn varens een ware eyecatcher in deze tuin. Kleed daarnaast aan met grassen en winterharde planten. Bloemen zijn niet zo rijkelijk aanwezig. De focus ligt dus echt op de kleur groen, en niet op overige kleuren.

Musthave: vuurschaal of houtkachel

Wat is er gezelliger dan buiten in de tuin rond een vuurtje zitten? Een vuurschaal, of liever nog een houtkachel, is een ware musthave in een Scandinavische tuin. Maak een houtrek, zodat de stronken ook echt te zien zijn in de tuin. U kunt daarnaast kiezen voor een vuurtafel. Kies in ieder geval voor een accessoire dat kan branden en lekker knettert, zodat u dat warme kampvuurgevoel in uw tuin creëert.

Natuurlijke materialen zoals licht hout

Looppaden van licht hout passen goed in een Scandinavische tuin. U kunt dit hout bijvoorbeeld verwerken in de looppaden, maar ook in de accessoires. Zo kunt u stoelen en accessoires van rotan verwerken in het buiteninterieur, en kunt u hangende juten zakken als plantenbakken voor aan de muur gebruiken. Wie in de winter van een warme tuin wil genieten die plaatst zonder twijfel een hottub in de tuin!

Scandinavische tuin aanleggen? BURO Buiten!

Samengevat ligt de focus van een Scandinavische tuin op lichte kleuren, met veel zwart, wit en grijs, en daarnaast het gebruik van natuurlijke materialen. Dit afgewerkt met een houtkachel of vuurkorf, veel zachte kussens en dekens, en eventueel een hottub. Spreekt dit u aan en wilt u een Scandinavische tuinontwerp op maat? Neem dan contact op met BURO Buiten. Wij zijn uw partner in het design en de aanleg van architectonische tuinen op maat. Zo toveren we uw wensen om tot een adembenemende Scandinavische tuin!

Ga terug naar het overzicht

Creatie van exclusieve buitenruimtes

Maar eerst even kennismaken

Aangelegd tuinpad

BURO BUITEN

Eén partij voor ontwerp, aanleg of renovatie. Wel zo prettig.

Peter Bouw

Over Peter Bouw

Prijswinnend tuinarchitect en ontwikkelaar. Bekend van TV.

Tuin verbouwing met kraan

Over Partners

Geselecteerde vakmensen met elk een eigen discipline.