Lees alles over tuinen

Luxe villatuin ontwerpen? Inspiratie met deze tips!

×
Ga terug naar het overzicht

Heeft u een prachtig huis met een exclusief karakter? Een klassieke of moderne villa die u middels een mooie tuin prominenter in de spotlights wilt zetten? We vertellen u graag waar een luxe villatuin aan voldoet. Doe inspiratie op en ga voor die adembenemende tuin!

Luxe villatuin ontwerpen

Perfecte lijnenspellen in villatuin

In een villatuin kunt u de tuin zien als een verlenging van het huis. De woning staat centraal en de villatuin is daar dus een verlengstuk van. Dit kan door het creëren van perfecte lijnenspellen, zodat zowel de woning als de tuin één geheel worden en goed tot hun recht komen. Dit door een gebalanceerde combinatie van groen, looppaden, zitplekken en andere tuinelementen.

Focus op comfort

Comfort is een belangrijk element in een moderne villatuin. Dit vertaalt zich in luxueuze zitplekken met grote loungebanken, fijne zitstoelen en veel verlichting. U kunt bijvoorbeeld denken aan een overkapping met daaronder meubelen die perfect bij de villa passen. Is uw villa wit? Kies dan bijvoorbeeld voor witte meubelen. Is er veel met hout gewerkt? Kies dan voor een luxe eikenhouten tuinset. Wilt u voor de ultieme lounge tuin gaan? Lees hier dan een aantal ideeën die u daarbij kunnen helpen.

Natuurlijke en groene omgeving

Ook groen komt rijkelijk terug in de villatuin. Zo kunt u strakke hagen aanleggen, bijvoorbeeld van laurier of Japanse hulst. Ook groenblijvende leibomen stralen in deze tuin. Dit in combinatie met meerdere plantenperkjes. Daarnaast vindt u vaak een groot gazon terug. Zo gaat u voor een ruimtelijke omgeving. De focus ligt dus echt op een groene omgeving, niet per se op bloemen. Wilt u toch wat kleur toevoegen? Dan zijn lavendel en hortensia een goede keuze.

Moderne villatuin met grote tegels

Grote tegels passen goed bij het karakter van een villatuin. Vaak zijn villa’s wat groter, en daar sluiten die grote vierkante tegels immers goed bij aan, zeker bij het gedeelte dat aan het huis grenst. De kleur kunt u helemaal naar wens bepalen. Optioneel kunt u extra looppaden van kiezels laten aanleggen. Deze bevinden zich vaak achterin de tuin. De looppaden zijn strak en recht, om ook weer die lijnenspellen te benadrukken.

Vijver of zwembad in villatuin

Als u gek bent op luxe dan komt een wellness omgeving ook goed van pas. Zo kunt u een prachtig verwarmd zwembad aan laten leggen en de omgeving verrijken met grote ligstoelen. Of kies voor een vijver met koi karpers. Wie het echt groots aan wil pakken die kan uitbreiden met een jacuzzi of hottub. Lees hier meer tips over een wellness tuin en ga voor een comfortabele villatuin waarin u zich thuis voelt.

Villatuinen inrichten met accessoires

Qua accessoires kunt u denken aan gigantische bloembakken met uitgesproken bloemen, maar ook bijvoorbeeld aan beelden als u gek bent op kunst. Leg de focus op symmetrie en balans. Zo kunt u ook de verlichting van de paden inrichten, waarbij er steeds lantaarns recht tegenover elkaar staan. Graag vogels in de tuin? Hang dan zeker een aantal vogelhuisjes op. ‘Groot’ is het focuswoord als het aankomt op villatuin accessoires.

Villatuin ontwerpen? BURO Buiten!

Ziet u die perfecte tuin wel zitten en bent u op zoek naar een tuinarchitect voor uw villatuin? Dan nodigen we u van harte uit om contact met ons op te nemen. BURO Buiten is uw partner in ontwerp en realisatie. We brainstormen en leggen u een architectonisch plan voor, dat we vervolgens ook voor u uitvoeren. Zo droomt u binnen een mum van tijd weg in uw prachtige en op maat ontworpen villatuin.

Ga terug naar het overzicht

Creatie van exclusieve buitenruimtes

Maar eerst even kennismaken

Aangelegd tuinpad

BURO BUITEN

Eén partij voor ontwerp, aanleg of renovatie. Wel zo prettig.

Peter Bouw

Over Peter Bouw

Prijswinnend tuinarchitect en ontwikkelaar. Bekend van TV.

Tuin verbouwing met kraan

Over Partners

Geselecteerde vakmensen met elk een eigen discipline.