Mediterrane tuin

Ideeën voor een Mediterrane tuin!

×
Ga terug naar het overzicht

Denkt u ook altijd met sprankelende ogen terug aan die vakantie aan de Middellandse Zee? Het prachtige landschap van Toscane, de Spaanse en Griekse eilanden of het adembenemende Cyprus? Hoewel de tuinen in deze gebieden ieder hun eigen uitstraling hebben, zien we toch een aantal overeenkomende kenmerken die ervoor zorgen dat veel mensen wegdromen bij deze landschappen. Maak kennis met de Mediterrane tuin!

Mediterrane tuin

Mediterrane tuin planten

De tuin met Zuid-Europese sfeer kenmerkt zich door weelderige beplanting, met exotische planten en bloemen in exotische kleuren. De boomvaren, agave, waaierpalm, yucca en cypres zijn goede planten in een Mediterrane tuin. Verrijk daarnaast met eyecatchers als passiebloemen, lavendel en Afrikaanse lelies. Wissel in de grond staande planten af met planten in potten. Mediterrane tuinen zijn niet al te strak. Kies voor speelse vormen en varieer met border beplanting, looppaden en zitplekken.

Pluk de vruchten van (in) uw tuin

Wat daarnaast ook echt niet mag ontbreken zijn olijfbomen en druivenranken. Deze doen het prima in het Nederlandse klimaat. Een vijgenboom, sinaasappelboom, het staat prachtig in de Mediterrane tuin. Niet iedere plant zal echter even goed groeien in het Nederlandse klimaat, waardoor u bijvoorbeeld een Citrusboom in de winter wel binnen moet zetten. U kunt er daarom ook voor kiezen om focus te leggen op fruitbomen die beter bestand zijn tegen de vorst, zoals de peren-, appel- en kersenboom.

Bestrating Mediterrane tuin

Hoe zit dat met de looppaden? In de basis passen een paar typen bestrating erg goed bij deze exotische tuin. Ten eerste zijn dat speelse kiezelpaden. Prachtig, maar niet voor iedereen even praktisch. Een andere keuze zijn flagstones in crèmekleur. Hierbij verschilt iedere steen in grootte, wat voor een bijzonder effect zorgt. Bij uw zitplek kunt u tevens kiezen voor terracotta tegels. Deze bruine tegels passen perfect bij een Mediterrane tuin!

Mediterrane patio tuin

Creëer een soort binnenplaatsje waar u lekker kunt relaxen. Omgeef deze patio bijvoorbeeld met druivenranken en zorg voor comfortabele zitplekken. Loungesets met veel hout doen het goed in de Mediterrane tuin. U ziet dit type loungesets de laatste tijd ook steeds populairder worden in tuinmeubelwinkels, dus er is keuze genoeg. Maak het bijvoorbeeld af met een hangstoel zoals een zitei. Ook een hangmat en poef passen perfect.

Mediterrane tuin accessoires

Bloempotten van terracotta, accessoires met sfeervolle prints en designs, kies voor warme kleuren die het Mediterrane gevoel benadrukken. Denk aan pastelkleuren, waaronder crème, mintgroen, lichtblauw en zachtroze. Werk de zitplek af met een mooie, ronde spiegel en een patroonrijk buitenvloerkleed. Zorg voor lantaarns met sierlijke afwerkingen. Koop mooi versierde tapasschaaltjes en verzorg uw diner in eigen tuin.

Mediterrane tuin aanleggen? BURO Buiten!

We hopen dat u inspiratie heeft opgedaan voor uw fleurige Mediterrane tuin. Wilt u een Mediterrane tuin creëren die perfect in balans is, en kunt u daarbij wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact op met BURO Buiten. Wij ontwerpen architectonische tuinen die tot in de puntjes aansluiten op uw wensen. Daarnaast nemen we ook de realisatie voor u uit handen. Nieuwsgierig? Contacteer ons vrijblijvend over uw Mediterrane tuin!

Ga terug naar het overzicht

Creatie van exclusieve buitenruimtes

Maar eerst even kennismaken

Aangelegd tuinpad

BURO BUITEN

Eén partij voor ontwerp, aanleg of renovatie. Wel zo prettig.

Peter Bouw

Over Peter Bouw

Prijswinnend tuinarchitect en ontwikkelaar. Bekend van TV.

Tuin verbouwing met kraan

Over Partners

Geselecteerde vakmensen met elk een eigen discipline.