natuurlijke tuin

Zo gaat u voor een rustgevende en natuurlijke tuin!

×
Ga terug naar het overzicht

Als u graag van maximale rust in uw tuin geniet dan is een natuurlijke tuin een goede keuze. Hierin staat natuurschoon centraal. Veel bloemen, planten en bomen, een plek waar u maximaal kunt ontspannen. We geven u graag natuurlijke tuin ideeën, zodat u inspiratie krijgt voor het creëren van deze prachtige buitenomgeving.

natuurlijke tuin

Natuurlijke tuin ontwerpen

Grote kans dat u nu al veel groen in uw tuin heeft staan. En met het oog op de natuur is het ideaal om zoveel mogelijk elementen te hergebruiken. Maak daarom een plattegrond van uw tuin en teken in wat kan blijven staan. U kunt daarnaast ook verplanten. Zolang u maar zorgt voor zoveel mogelijk behoud van huidige elementen.

Weelderige groei

De bomen en planten in de tuin mogen lekker weelderig groeien. U kunt dit als het ware zien als een tuin waarin het lijkt alsof de natuur zijn gang kan gaan. Dat betekent natuurlijk niet dat u nooit in de tuin hoeft te werken. Verwijder onkruid, zodat prachtige bloemen en planten meer ruimte hebben om te ontwikkelen.

Bloemenmixen in natuurlijke tuin

Maak ruimte vrij om bloemen te planten. En in een natuurlijke tuin mag u gerust diverse soorten bloemen door elkaar planten. Leg de focus op één kleurentint of varieer juist met tal van kleuren. Er zijn genoeg bloemenmixen verkrijgbaar, wat erg tof is, omdat u zo nog niet precies weet wat het resultaat gaat zijn nadat u de mix verspreidt. Laat u verrassen en creëer met tal van soorten bloemen die natuurlijke tuin.

Afwerkingen met hout

In een natuurlijke tuin mag het materiaal hout rijkelijk terugkomen. Zo kunt u bijvoorbeeld looppaden van hout aanleggen, net als comfortabele zitplekken. Bijvoorbeeld een houten overkapping of een prieel. Zorg dat u vanuit de zitplek een goed zicht hebt op uw tuin. U kunt daarnaast ook houten bankjes langs het looppad plaatsen, zodat u uw tuin vanuit meerdere hoeken kunt aanschouwen.

Vijver met vissen

Wanneer u wat meer ruimte heeft dan is een vijver een goede keuze. Hierin kunt u bijvoorbeeld goudvissen plaatsen. Tevens kunt u er een houten bruggetje overheen leggen. Werk de vijver af met waterplanten voor een weelderig effect. Denk onder meer aan waterlelies en andere drijfplanten, die voegen kleur toe in uw tuin.

Een thuis voor dieren

In een natuurlijke tuin zijn dieren meer dan welkom. Zo kunt u bijvoorbeeld vogelhuisjes en voederkastjes plaatsen, zodat vogels zich thuis voelen in uw tuin. En wat dacht u van een insectenhotel? U kunt ook een egelhuisje in uw tuin zetten zodat egeltjes kunnen overwinteren. De notenboom is dan weer populair onder eekhoorntjes.

Natuurlijke tuin aanleggen? BURO Buiten!

Bent u enthousiast over de natuurlijke tuin en kunt u niet wachten om erin te genieten? Dan kunt u zelf aan de slag gaan. Laat u het liever aan een ander over? Dan kunt u terecht bij BURO Buiten. We zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van architectonische tuinen met een natuurlijk karakter. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over het ontwerp van uw natuurlijke tuin.

Ga terug naar het overzicht

Creatie van exclusieve buitenruimtes

Maar eerst even kennismaken

Aangelegd tuinpad

BURO BUITEN

Eén partij voor ontwerp, aanleg of renovatie. Wel zo prettig.

Peter Bouw

Over Peter Bouw

Prijswinnend tuinarchitect en ontwikkelaar. Bekend van TV.

Tuin verbouwing met kraan

Over Partners

Geselecteerde vakmensen met elk een eigen discipline.