Stadstuin

Kleine stadstuin inrichten? Inspiratie voor stadstuin ontwerp!

×
Ga terug naar het overzicht

Bent u gek op de natuur en veel groen, maar heeft u een kleine stadstuin? Geen zorgen, want ook daar zijn fantastische ontwerpen te creëren. Een stadstuin groot of klein, voor inspiratie moet u bij BURO Buiten zijn. Doe uw voordeel met de tips in dit artikel of neem contact met ons op voor een stadstuin design op maat.

Stadstuin

Uw eigen stadstuin ontwerp

Stadstuinen zijn vaak wat kleiner dan landelijke tuinen, waardoor u wat beperkter bent in de mogelijkheden voor uw tuin. Gelukkig heeft u niet veel ruimte nodig om te kunnen genieten in uw eigen garden. Wanneer u uw stadstuin wilt inrichten raden we u aan om te beginnen met het opmeten van de tuin. Teken een kleine plattegrond uit en dan kunt u beginnen met de indeling van uw kersverse stadstuin.

Stadstuin beplanting

Welke planten zijn geschikt in een kleine stadstuin? In principe kiest u voor planten en bloemen die u het mooiste vindt, maar u kunt het beste rekening houden met een paar richtlijnen. Zo is het slim om te kiezen voor planten die niet al te snel groeien en woekeren. Daarnaast hebben stadstuinen vaak relatief veel schaduw, waardoor u voor begroeiing kiest die het goed doet in de (half)schaduw. Denk aan varens, siergrassen, hartlelie, vergeet-me-nietje, ooievaarsbek, akelei en monnikskap.

Versier de tuinafscheiding!

Om meer groen toe te voegen kunt u kiezen voor een groene haag. Een goede keuze is de ligusterhaag. Deze haagplant is populair in stedelijke gebieden, omdat hij uiterst goed tegen luchtvervuiling kan en het goed doet op vrijwel alle bodemsoorten. U kunt tevens uw huidige houten of stenen schutting versieren met groen. Goede voorbeelden zijn de klimop of leibomen, die zo gekweekt zijn dat ze perfect tegen de schutting geplaatst kunnen worden.

Stadstuin zitplekken en accessoires

Voor de zithoek kunt u eigenlijk alle kanten op. Mogelijk heeft u al een overkapping aan het huis grenzen of wilt u een losstaande overkapping of tuinhuis plaatsen. U kunt tevens kiezen voor een pergola midden in de tuin, zodat u uitzicht heeft naar alle kanten. Kleed de zitplek en de rest van de tuin aan met prachtige verlichting. Hierdoor geniet u ook ’s avonds van uw tuin. Een lichtslinger bij uw zitgedeelte past goed in de stadstuin. Kies voor een tuinset of loungeset die u mooi vindt of ga zelf aan de slag met steigerhout.

Kleine stadstuin groter laten lijken

Wilt u door middel van optische effecten uw stadstuin groter laten lijken? U creëert extra diepte door planten met lichte kleuren vooraan in de tuin te planten, en de donkere planten juist achteraan te zetten. Ook mag u gerust een grote boom planten. Zo’n opvallende eyecatcher geeft uw tuin een meer robuuste uitstraling. Hang spiegels aan de schutting. Wanneer u werkt met rechthoeken of langwerpige houten balken of tegels voor de bestrating, leg die dan verticaal in plaats van horizontaal. De tuin lijkt hierdoor dieper.

Stadstuin aanleggen? BURO Buiten!

Wilt u uw stedelijke tuin inrichten en uw huidige tuin groter laten lijken, maar weet u niet zo goed hoe u dit het beste aanpakt? Wat mooi in uw tuin zou staan? Of heeft u geen groene vingers? BURO Buiten schiet u graag te hulp en weet elke tuin om te zetten in een stadstuin die perfect aansluit bij uw wensen. Tevens verzorgen we de realisatie. Zo hoeft u nergens meer naar om te kijken en geniet u voordat u het weet van uw frisse en comfortabele tuin. Meer weten? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Stel uw vraag

Ga terug naar het overzicht

Creatie van exclusieve buitenruimtes

Maar eerst even kennismaken

Aangelegd tuinpad

BURO BUITEN

Eén partij voor ontwerp, aanleg of renovatie. Wel zo prettig.

Peter Bouw

Over Peter Bouw

Prijswinnend tuinarchitect en ontwikkelaar. Bekend van TV.

Tuin verbouwing met kraan

Over Partners

Geselecteerde vakmensen met elk een eigen discipline.