Strakke tuin in Noord Holland

Tuinarchitectuur, ontwerp & realisatie

Strakke tuin in Noord-Holland

Paars is de lievelingskleur van de opdrachtgevers, dus dat heeft BURO Buiten veel laten terugkomen.

Vraag offerte aan
×

BURO Buiten

Strakke tuin in Noord-Holland

Strakke tuin in Noord Holland

Strakheid maar maar vooral levendigheid

STRAKHEID, MAAR VOORAL LEVENDIGHEID

Aan het huis en het interieur is de perfectionisme van de klant af te zien en dit hebben we doorgetrokken naar buiten. In de tuin hebben we strakheid terug laten komen, maar toch iets losser weten te maken. Het interieur is erg strak, maar door gebruik van verschillende texturen, vormen, kleuren en tegeltjes is alles levendig. Dat is dus precies wat BURO Buiten wilde creëren in deze tuin: strakheid, maar vooral levendigheid.

Vraag offerte aan

Zonlicht en speelser

Zonlicht & speelser

Qua zonlicht ligt de tuin nét niet helemaal lekker. Daarom is er een terras gemaakt op de plek waar ’s avonds nog wat zonlicht is: een ‘avond terras’. Hier kun je genieten in de avondzon. Om de lange, smalle tuin speelser te maken, zijn er plantenbakken geplaatst. Hiertussen is een ‘gat’ gelaten zodat er een zithoek gecreëerd wordt.

De vlonders maken het terras knus. De vlonder is gemaakt van onderhoudsvriendelijk materiaal. De cortenstaal plantenbakken passen prachtig bij de woning en de kleuren van de planten. Alles is in balans!

Vraag offerte aan

Aan het water

AAN HET WATER

De strakke stijl van de tuin komt terug in het terras aan de kant van het water. We hebben hier een mooie aanlegsteiger gemaakt en de strakke lamp, wat ook een heater is, is een echte eyecatcher. Ook de grote bonsais dragen bij aan de sfeer in deze strakke, moderne tuin. We hebben een aantal nieuwe bomen toegevoegd in de tuin. Deze zijn zo geplant dat het geheel er heel natuurlijk uitziet en dit zorgt voor een bepaalde spontaniteit.

Daarbij zorgen de bomen ook voor privacy in de tuin. De grond in de tuin is heel vlak en daarom hebben we twee kleine heuveltjes gemaakt in de tuin. Daarop hebben we de bomen geplaatst. Dit geeft een subtiel hoogteverschil, maar is net genoeg voor een speels effect.

Vraag offerte aan

De scheiding en planten

De scheiding en planten

De scheidingswand tussen dit huis en de buren wilde we, naast door bomen neer te zetten, nog meer verfraaien. We hebben staande roosters geplaatst. Een strakke oplossing met gewenst resultaat.

De kleuren van de planten spreken heel erg en vervullen een belangrijke rol in het lijnenspel en de grimmigheid in combinatie met de groene beplanting eromheen.

Vraag offerte aan

Het verlichtingsplan Noord Holland

Het verlichtingsplan

De verlichting is op basis van een verlichtingsplan aangelegd. Hierdoor is ook in de avond de tuin een plaatje om naar te kijken.

De tuin sluit naadloos aan op de omgeving, in alle opzichten. Je krijgt haast het gevoel alsof je je in de buurt van het strand begeeft.

Wilt u ook een strakke en stijlvolle tuin? Neem contact op met BURO Buiten. Wij maken op basis van uw wensen een passend en compleet tuinontwerp.

Neem contact op

The outdoor living room

Lounge van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat

Genieten aan het water

Subtiele kleurstelling

Met paars van de lavendel, antraciet van de meubels en a touch of green

Planten BURO Buiten

Ruime vlonder

Optimaal genieten van het water

Zithoek aan het water

Natuurlijke border

Modern design met beplanting, grassen & grind

Genieten aan de waterkant

Vraag offerte aan

  • Hidden

Creatie van exclusieve buitenruimtes

Maar eerst even kennismaken

Aangelegd tuinpad

BURO BUITEN

Eén partij voor ontwerp, aanleg of renovatie. Wel zo prettig.

Peter Bouw

Over Peter Bouw

Prijswinnend tuinarchitect en ontwikkelaar. Bekend van TV.

Tuin verbouwing met kraan

Over Partners

Geselecteerde vakmensen met elk een eigen discipline.